حرفه ای های
خدمات
گواهینامه تاییدیه ایمنی
مصرف برق آسانسور چقدر است, شاید یکی از سوالاتی که هنگام استفاده از آسانسور به ذهن شما برسد در رابطه با مصرف برق و انرژی باشد. این که میزان مصرف برق آسانسور چقدر است نکته ای است که هنگام خرید آسانسور نیز باید به آن دقت شود و درباره اش تحقیق شود.
آگاهی از اینکه میزان مصرف برق آسانسور چقدر است، می تواند در انتخاب آسانسور با توان مصرفی مناسب و جریان برق کافی کمک کند.
همچنین موجب کارکرد بهتر آسانسور در دراز مدت نیز باشد، علاوه بر همه ی این موارد می تواند از آسیب رسیدن به آسانسور هم جلوگیری کند. اینکه میزان مصرف برق آسانسور چقدر است، بستگی به نوع و عملکرد آسانسور دارد.
فاکتور های بسیاری بر پاسخ به این سوال که در نهایت میزان مصرف برق آسانسور چقدر است اثر گذار خواهد بود. اگر بخواهیم مقدار معینی را برای اینکه میزان مصرف برق آسانسور چقدر است تعیین کنیم، این امکان وجود نخواهد داشت. میزان صرف انرژی یک آسانسور به واسطه عوامل زیر ممکن است تغییر کند :
نوع آسانسور
اصطکاک
صدا
گرما
مقاومت هوا
نور
حجم جا به جایی مسافران
برحسب تغییر هر یک از فاکتورهای ذکر شده، میزان برق مصرفی آسانسور ممکن است که افزایش یا کاهش داشته باشد در ادامه، قبل از هر چیزی در مورد انواع آسانسور اطلاعاتی کلی آمده است، چرا که یک عامل تعیین کننده و مهم در مورد میزان مصرف برق آسانسور به حساب می آید.
آسانسورها بیش از 1 درصد از مصرف برق سالانهی برق را در شهر مصرف میکنند، در حالی که نسبت توان ساعتی تقریباً بین 0.5 تا 3 درصد متغیر است. علاوه بر این، نتایج نشان میدهد که آسانسورهای مسکونی و اداری حدود 70 درصد از کل مصرف برق آسانسور را پوشش میدهند که در روزهای هفته ( 120-140 مگاوات در ساعات اوج ترافیک) به طور قابل توجهی بیشتر از آخر هفته 90 (-110 مگاوات در ساعات اوج ترافیک) است.
آسانسورهای مدرن و با کارایی بالا تقریباً همیشه به درایو کنترل فرکانس مجهز هستند، در حالی که در گذشته، آسانسورها کم و بیش مستقیماً به هم متصل شده بودند. به عنوان مثال، از نظر تاریخی، آسانسورهای هیدرولیک به یک موتور الکتریکی تک سرعته مجهز به پمپ هیدرولیک مجهز شدهاند و آسانسورهای کششی با کنترلکنندههای ابتدایی سرعت به عبارتی رله طراحی شدهاند.
مصرف برق آسانسورها بسیار متناوبی هست. هنگام انتقال مسافران، مصرف برق لحظهای میتواند هزار برابر بیشتر از حالت آماده به کار باشد.
علاوه بر این، هر سفر به دلیل تفاوت در بارگیری، جهت و مدت زمان دارای مشخصات قدرت نسبتاً منحصر به فردی است. این ویژگی از تجزیه و تحلیل مستقیم تقاضای لحظهای برق در آسانسورها جلوگیری میکند، در نتیجه، مصرف طولانی مدت انرژی این وسایل حمل و نقل مبهم است و به عنوان مثال، اثربخشی بهبود بهره وری انرژی در تاسیسات فردی، چه برسد به کل موجودی آسانسور، نامشخص است.
برق آسانسور از کابل 5 رشتهای که از کنتور 3 فاز ساختمان میآید، تامین میشود. در محلهایی که این کنتور 3 فاز مشترک است مثل ساختمانهای مسکونی، مصرف برق آسانسور و هزینه آن بین همه واحدها تقسیم میشود. تابلوی برق آسانسور که برق قسمت های مختلف از آن تامین میشود نیروی لازم برای سه قسمت مختلف را تامین میکند:
برق آسانسور سه فاز است؛ اما در طراحی های جدید آسانسورهای مدرن، امکان کار کردن آسانسورها با برق تک فاز نیز فراهم شده است. معمولاً آسانسور دارای یک تابلوی سه فاز کوچک هستند که مربوط به برق کل سیستم آسانسور به غیراز روشنایی ها و پریزهای قطع میشود.
جریان برق سیستم آسانسور شامل چراغ ها، چاله آسانسور، پریزهای موتور آن و … میشود که همگی از طریق یک کابل ۵ رشتهای تأمین میشوند.
یکی از موارد مهم که ممکن است به ذهن خطور کند این است که برق آسانسور چند آمپر است. همان طور که می دانیم از آسانسور برای حمل و نقل و جابجایی افراد و حتی بار استفاده می شود.
این وسیله با یک سیستم برقی کار می کند که به یک منبع تغذیه برقی متصل می باشد. در واقع برای حرکت آسانسور به جریان برق از طریق این سیستم برقی نیاز داریم.
در اکثر مواقع برق آسانسور ۲۰ تا ۳۰ آمپر می باشد، اما دقت کنید که این میزان توسط مواردی هم چون نوع آسانسور و ویژگی های فنی آن می تواند تغییر کند. به طور مثال، اگر آسانسور صنعتی بوده و سرعت بالا و ابعاد بزرگی داشته باشد، مطمئنا برق مصرفی آن نیز بیشتر است.
چرا که موتورهای این دست از آسانسورهای بزرگ و صنعتی، پیچیده تر و بزرگتر می باشند و برای این که کارکرد و عملکرد مناسب و بهینه ای داشته باشند، به جریان و مصرف برق بیشتری نیاز دارند. این موضوع در مورد آسانسور های سریع السیر و با سرعت بالا نیز به همین ترتیب است.
ویژگی های فنی روی این که برق آسانسور چند آمپر است نیز تاثیر می گذارد. به طور مثال، یک آسانسور در یک ساختمان مسکونی که بار سبکی را حمل می کند و سرعت پایینی دارد، نسبت به یک آسانسور صنعتی که بار سنگینی را حمل می کند و معمولا هم سرعت بالایی دارد (مانند آسانسورهای بیمارستانی و فرودگاهی) جریان برق کمتری مصرف می کند.
و در آخر
امیدواریم از خواندن این مقاله استفاده لازم را کرده باشید.
به شما بزرگواران پیشنهاد می کنیم دیگر وبلاگ های ما را نیز مشاهده بفرمایید.
مدیریت خدمات و پشتیبانی: 09909660958
واتساپ: 09111400958
اینستاگرام: elevator.opb
حجره اینترنتی: شرکت آسانسور و پله برقی امید پیمای بهروز
ساعت کاری: ۸ا الی ۱۷
آدرس دفتر مرکزی: لاهیجان، خیابان امام خمینی، کوچه نجفی
آدرس دفتر فروش و خدمات: لاهیجان، خیابان انقلاب، ساختمان الماس، طبقه پنجم واحد ۷۰۴
به مدیریت: علی قاسمی معبود
ارسال ایمیل برای ما
پیام خود را ارسال بفرمایید
مشاور فنی و فروش:
زمان پشتیبانی 9 تا 18 است
کارشناس فروش و مشاوره
زمان پشتیبانی 9 تا 18 است